Stirodurni panj XPS AŽ 7S

Stirodurni panj XPS AŽ 7S je namenjen predvsem izdelavi narejencev oziroma rezervnih družin. Prav tako je uporaben za naselitev rojev, katerim enostavno dodamo ožičene satnike s satnimi osnovami in v zelo kratkem času pridemo do novozgrajenega deviškega satja.

V primeru, da čebele preselite v večji panj, pa vam stirodurni panj lahko služi kot škatla za hrambo satov ali prenašanje medenih satov pri točenju ali podobno.

Kit komplet XPS AŽ 7S je namenjen izdelavi 7 satnega AŽ panja, katerega enostavno sestavite po sistemu lepljenja (vodoodporno lepilo kot npr. Mitopur E45 ) in po želji dodatnega fiksiranja z vijačenjem. V kompletu dobite poleg osnovnih stranic panja tudi mrežice za zračenje panja, katere se zalepi v okrogle izvrtine v podnici. Priložena je tudi lesena letev z izdolbeno odprtino žrela oziroma vhoda v panj. Na zadnji stranici panja je tudi že izdelana luknja za PVC cevko namenjeno krmljenju s pomočjo kantice ali plastenke.

Satni okvirji se postavijo na PVC razstojišče, katero se prilepi v podnico, ima že pripravljena utora za fiksiranje PVC razstojišča. V kompletu sta priloženi dve razstojišči z izdelanimi ovalnimi odprtinami za lažji prehod čebel ter eno razstojišče, ki je namenjeno za vertikalno pozicioniranje satov v enakomernem razmaku in se zalepi na zadnjo stranico panja 3 cm od zgornjega roba.

V osnovi gre za sistem nakladnega panja prilagojenega dimenzijam AŽ panjskega sistema, pri katerem ne potrebujete posebnih PVC obešal, izdelave utorov za obešanje satov itd.

 

Vsebina kompleta XPS AŽ 7S

– podnica z izdelanimi utori za razstojišče in odprtinami zračnikov (XPS z gladko površino)

– pokrov panja (XPS z gladko površino)

-2x dolga stranica z izdelanim utorom

– 2x prečna stranica z zarezo za razstojišče (zadnja stranica) in okroglo odprtino za krmljenje

– lesena letev z izdelanim žrelom

– 3x PVC razstojišče (dva za podnico, eden za prečno steno)

– 4x mrežica za zračenje

Panje lahko na koncu poljubno prebarvate, kjer lahko uporabite barve za les na vodni osnovi, kot na primer JUBIN DECOR ali podobno.